Torpedo clubreis 2003: info


Om de 2 jaar organiseert Torpedo een grote clubreis. De laatste keren stonden l'Estartit (2001) en Aqaba (1999) op het programma.

Voor 2003 zijn we nog verschillende mogelijkheden en alternatieven aan het evalueren. Deze voorstellen zijn normaal klaar in december en zullen ook in het clubblad van december finaal voorgesteld worden. De bedoeling is dat tijdens de Algemene Vergadering in januari 2003 de finale keuze gemaakt wordt tussen een aantal uitgewerkte voorstellen.

Om alvast een tip van de sluier op te lichten kunnen we al een paar zeer voorlopige ideeën meedelen. Er staat nog niets 100% vast, het kan dus nog alle kanten uit...
  • Wat de periode betreft opteren we voor de 2de en/of 3de week van september 2003

  • Als mogelijke bestemmingen denken we aan Bali voor wat betreft de meer exotische bestemming en aan Malta/Gozo in de Middellandse Zee of opnieuw het onvolprezen Aqaba aan de Rode Zee voor de meer dichtbij huis bestemmingen. Uiteindelijk is voor de Rode Zee de bestemming Sharm el Sheikh weerhouden.

  • Voor Bali denken we dat omwille van de grote afstand en lange duur van de vlucht best gelijk geopteerd wordt voor een 14-daagse reis: omwille van goede lokale contacten zal het grootste stuk van prijskaartje opgeslorpt worden door de prijs van de vlucht en zijn de lokale, ter plaatse geregelde, prijzen voor logies en eten haast symbolisch te noemen (we schatten dat een verblijf in een bungalow voor 4 personen, met airco, zwembad en ontbijt, ongeveer 15Euro per nacht per bungalow zal zijn). Daarom ligt het dus voor de hand dat dan de kans moet gegrepen worden om er een 2-weekse trip van te maken. Zoals steeds streven we naar een uitzonderlijke goede prijs/kwaliteitverhouding, maar gezien de meer exotische bestemming zal het prijskaartje onvermijdelijk in de wat hogere regionen liggen. Een voorzichtige raming ligt in de buurt van 1400Euro oftewel 56000BEF. Opmerking: er is een stemming georganiseerd om de keuze te maken tussen Bali of Sharm el Sheikh. Bij het afsluiten van de stemming was er een ex aequo wat het betreft het aantal duikers voor beide locaties, maar aangezien er geen instructeurs voor Bali gekozen hadden en er t.o.v. het aantal 2* duikers onvoldoende 3* en 4* duikers meegingen is de bestemming Bali sowieso weggevallen wegens onvoldoende kader om ook maar enigszins volgens de NELOS-regels te kunnen duiken.

  • Voor Malta/Gozo of Aqaba denken we initieel aan een 1-weekse trip, eventueel te verlengen naar 2 weken, en hier komen we allicht uit op een meer gematigd prijskaartje (voorzichtige raming 600Euro oftewel 24000BEF).
    Opmerking: Aqaba is uiteindelijk weggevallen wegens te duur wegens o.a. de situatie in het Midden-Oosten waarbij er geen charters meer vliegen naar Aqaba en men met lijnvluchten naar Amman moet vliegen en dan verder naar Aqaba. Malta/Gozo is finaal niet weerhouden wegens niet echt geschikt voor grotere groepen duikers.

Op deze page houden we jullie op de hoogte van de meest recente informatie, dus kom maar eens regelmatig langs...


Luc Dupas Last update: Sep 14 16:17