Torpedo Clubreis 2011, 12-20 november: Curaçao

Na de "klassieke" mix van Rode Zee (Egypte, Jordanië) en Middellandse Zee (l'Estartit en Zuid-Frankrijk) van de laatste jaren gooien we het deze keer over een compleet andere boeg en trekken we voor onbegrensd duikplezier naar het verdere Curaçao op de (vroegere) Nederlandse Antillen in de Caraïbische Zee !
Een vakantie met de 3 grote S'en... je weet wel he, Sun, Sea and... foei, neen hoor, Scuba Diving uiteraard...

Fotoreeksen: Jan Borgers, Johan Wouters, Jos Vreugde, Veerle Vranckx, ...


Wanneer ?

Heenvlucht: zaterdag 12/11, om 9u40 opstijgen in Amsterdam (EHAM, Schiphol) met vlucht KL735, aankomst om 14u25 op zaterdag 12/11,
Terugvlucht: zaterdag 19/11, 16u45 vertrek in Curaçao (TNCC, Hato Int'l), met vlucht KL736, aankomst in Amsterdam om 6u40 op zondagochtend 20/11,

Heenvlucht voor de +3d'ers: zaterdag 12/11, om 12u45 opstijgen in Amsterdam (EHAM, Schiphol) met vlucht KL785, aankomst om 17u50 op zaterdag 12/11,
Terugvlucht voor de +3d'ers: dinsdag 22/11, 17u10 vertrek in Curaçao (TNCC, Hato Int'l), met vlucht KL785, aankomst in Amsterdam om 7u10 op woensdagochtend 23/11.

Het praktische vervoer H/T naar Amsterdam (luchthaven Schiphol) wordt nog bekeken. Een eventuele rit met de trein duurt ongeveer 2u40min vanuit Leuven (IR-trein naar Mechelen, en dan rechtstreekse IC-trein naar Schiphol... alleen is het gezien het vroege vertrekuur onmogelijk om op 12/11 's morgens/nachts in Leuven de trein te nemen).

Een tip van Karine&Stef: overnachting (+ gratis parking) dichtbij Schiphol

Handig en goedkoop parkeren dichtbij Schiphol, met gratis pendelbus naar/van de luchthaven!

Wie kan mee als duiker ? Iedereen vanaf 2*D.
Niet vergeten je duikboekje, laatste logboekje, brevettenkaart, CMAS- of ander kaartje, eventueel DAN-kaartje, enz. mee te nemen (en een kopietje ervan te nemen)!

Verblijf:

Lagun Blou Dive & Beach Resort (zie ook) aan de westkust van Curaçao: we verblijven in bungalows (met drie 2-persoons slaapkamers, dus max. 6 personen mogelijk per bungalow). De bungalows hebben zicht op het zwembad en de tuin.
Er zijn in het resort ook 2-persoons duplex appartementen voorhanden.
Voor het eten (alle maaltijden) dienen we zelf te zorgen.
Eventueel kan in het restaurant van de duikbasis Discovery Diving ontbeten worden (tussen 9-11u, en met onbeperkt koffie en fruitsap) a rato van 50EUR/persoon voor de ganse periode. Eventueel kan ook 's avonds daar tussen 18 en 21u gegeten worden a rato van 110EUR/persoon voor de ganse periode en dan is er keuze uit 2 gerechten en op woensdag en zaterdag een "onbeperkte" BBQ maar bij het avondeten is de drank niet inbegrepen.
Iedere avond eten plus ontbijt kost ongeveer 335 NAF (ongeveer USD190).
Eerste avond BBQ/diner en volgende ochtend ontbijt kost 50 NAF (ongeveer USD28).

Duiken:

Discovery Diving op het strand van Lagun Blou.
6 dagen lang (van zondag 13/11 t.e.m. vrijdag 18/11) ongelimiteerd 24/24u kantduiken op het prachtige huisrif van Playa Lagun en de tientallen andere mooie kantduikplaatsen verspreid over het eiland op enkele minuten tot max. ongeveer 1u rijden van het Resort (het eiland is amper 60km bij 10km groot, maar om te gaan duiken heb je dus wel een -geshare'de- wagen nodig).
Een daguitstap/duiktrip naar het nabijgelegen Klein-Curaçao is zeker de moeite.

Hieronder een voorstel met "beste duiken" (overdag) cfr. het duikcentrum. Er is ook de mogelijkheid voor de "vroege vogels" om 's morgens heel vroeg al een 1ste duik te maken, en ook een nachtduik is zeker de moeite waard... die buiten-de-uren duiken kunnen best op het "huisrif" Playa Lagun gebeuren omdat dit een erg mooie en veelzijdige duikstek is "naast de deur"!

DagDuik 1Duik 2
1zo 13/11Playa Lagun linksPlaya Lagun rechts/huisrif
2ma 14/11Kleine KnipGrote Knip
3di 15/11Alice in WonderlandPlaya Kalki
4wo 16/11Porte MariPorte Mari
5do 17/11SlangenbaaiSanta Cruz
6vr 18/11Superior ProducerPlaya Lagun
Opm: eventuele bootduiken en geleide duiken zijn extra te betalen

Wat moet NIET mee van gerief ? de fles uiteraard niet, en ook het lood niet (wel de loodgordel zelf).
      Rental Form, op voorhand te printen en in te vullen en mee te nemen naar ginder!

Wat moet WEL mee van gerief ? ... in principe niks (buiten uw persoonlijke papieren zoals logboekje, duikboekje, NELOS/CMAS-lidkaart, eventueel DAN-lidkaart) want ge kunt ginder alles huren maar ge betaalt daar een klein fortuin voor... dus best voor de rest alles van hier meenemen: dun natpak of shorty (het water zal ongeveer een 27C warm zijn), (dunne) botjes+vinnen (het zijn allemaal kantduiken, dus botjes kunnen wreed handig zijn), mes, snorkel, bril, eventueel dunne werkhandschoenen ter bescherming van de handen, ontspanner (alles op EEN 1ste trap en met INT-beugel), loodgordel met loodstoppers (of zakken) maar zonder lood, duikcomputer, eventueel lamp om wat kleuren te krijgen op diepte, kompas, osb, trimvest/wing, eventueel buddylijn...

Goed om weten: de tanks zijn aluminium van 8, 9, 10 of 12 liter, en gevuld met perslucht. Grotere flessen en/of dubbelsets en/of stalen flessen zijn niet voorhanden.
Alleen flessen met een enkele INT-kraan zijn beschikbaar (zorg dus voor 1 enkele 1ste trap met alles er op en er aan), en bovendien zijn die flessen uitgerust met een gewone k-valve waar standaard alleen maar 1ste trappen met INT-beugel op passen en waar er geen DIN-insert in zit die je er uit zou kunnen draaien. Dus ofwel gebruik je een 1ste trap met een INT-beugel, ofwel zorg je zelf voor een INT-beugeladapter, ofwel huur je ter plekke eentje (let op: ze hebben daar in het duikcentrum maar 3 stuks van die adapters liggen!!!)...
Nitrox is helemaal niet gebruikelijk op Curaçao maar voor wie dat wil kan er toch EAN32 (en alleen maar EAN32) bekomen worden mits een opleg van 10NAF (ongeveer 5EURO) per fles en per keer.
Het duikcentrum op het strand is open van 9-18u en alleen binnen die uren kunnen flessen ontleend of teruggebracht worden. Als je 's avonds nog wil gaan duiken, of de volgende morgen extra vroeg moet je dan overdag extra flessen afhalen (en die dan ondertussen in de bungalow of appartement zetten).

Opmerking: het duikcentrum biedt ook de mogelijkheid om speciale duiken te maken naar v.b. Mako's Mountain en Black Coral Gardens (boot, max. 8 duikers per keer). Deze duiken kunnen ter plaatse besproken worden. Vooraf dient dan wel een vrijwaringsformulier ingevuld en ondertekend te worden.

Prijs ? De vluchten incl. bijhorende taksen en transfer, en de logies, komen op 785 EUR.
Het huren (en share'n) van een auto/busje incl. de brandstofkosten schatten we op grootteorde 100 EUR per persoon (auto/busje voor 4 personen).
6 dagen "ongelimiteeerd duiken" (incl. lood en fles/lucht) komt op 85 EUR.

Dit brengt de prijs voor de duikers op ongeveer 970 EUR.

Niet inbegrepen: eten/drinken ter plaatse (geschat op een 200EUR), eventueel nitrox of spullen die je toch huurt van de lokale duikbasis, eventuele reis- en/of annulatieverzekering, alsook verbruik van elektriciteit en water per bungalow (geschat op 80EUR per bungalow) en de eindschoonmaak van de bungalow (25EUR per bungalow).

Niet-duikende deelnemers betalen uiteindelijk 885 EUR indien ze wel regelmatig willen meerijden in, en dus deelnemen in de kosten van, de huurauto's/busjes.
Indien ze bovenop niet wensen gebruik te maken van de gemeenschappelijke huurauto's/busjes maar v.b. gewoon steeds het openbaar vervoer of eigen huurauto gebruiken daalt de prijs verder tot 785 EUR.

Opgelet: lokale uitgaven doe je best in US Dollars, je kan eventueel her en der terecht voor "geld uit de muur" of betalen met creditcard maar vb. de uitgaven in het resort/duikbasis (o.a. het eten/drinken) dient CASH te worden betaald!

Specials (tov de 785EUR/pp):

Inschrijven: Ten laatste vóór 28/02/2011 via storten van 300EUR voorschot (per deelnemer) op rekening 751-2050501-58 (Torpedo vzw) met vermelding van "Curaçao 2011" en de naam/namen van de deelnemer(s).
En tevens het invullen en terugbezorgen/terugmailen van dit formulier.
Je kan natuurlijk ook nog steeds na 28/02 aansluiten bij de clubreis maar we kunnen dan geen enkele garantie bieden ivm beschikbare plaatsen voor de heen/terugvlucht noch logies in Lagun Blou enz.

Nog vragen ?

Wat algemene andere info:


Last update: Nov 6 19:15 Luc Dupas