Torpedo Duiktrip 2015, 10-17 oktober: Malta

Om de 2 jaar een Torpedo-duiktrip, de ene keer min of meer "klassiek" een familie-gerichte duikreis tijdens de schoolvakantie richting de Costa Brava en dan specifiek l'Estartit, en de ene keer dan buiten-seizoen iets speciaals... en voor dit jaar hebben we Malta op de planning staan.
Malta, een mooie mix van cultuur en geschiedenis bovenwater, en leuke duiken (ook wrakduiken en goed doenbare kleine 'grottenstelsels' onderwater).
Fotoherinneringen: LD BW, LD OW, Veerle BW


Wanneer ?

Heenvlucht: zaterdag 10/10, met Neckermann en Air Malta, KM421 19u50-22u35
Terugvlucht: zaterdag 17/10 (dus 8 dagen, 7 nachten), KM420 16u05-19u00
Eventueel is later blijven, met terugvlucht op woensdag 21/10 (dus 12 dagen, 11 nachten) ook mogelijk.

Wie kan mee als duiker ? Iedereen vanaf 1*D met minstens 15 duiken (op het moment van vertrek).
Niet vergeten je duikboekje, laatste logboekje, brevettenkaart, CMAS- of ander kaartje, eventueel DAN-kaartje, enz. mee te nemen (en een kopietje ervan te nemen)!

Reis en verblijf:

Hotel Plaza in Sliema, op 5min wandelafstand van de duikbasis.
Vluchten en verblijf logies+ontbijt = 579EUR (incl. zat/zondag-toeslag voor de vluchten).
Mogelijkheid ook voor vertrek op zaterdag 10/10 en terug woensdag 21/10 (12d/11n) = 764EUR (incl. weekend-toeslag).
Toeslag single: 14.65EUR pp/pn, toeslag halfpension 10.40EUR pp/pn
Vluchten/verblijf wordt als groepsreis geregeld en geboekt (via Neckermann Leuven).
Plaza is een ***-hotel en zit daarom in een meer betaalbare prijsklasse, maar heeft bij vb. Thomas Cook toch de rating "superior" die normaal gezien alleen maar wordt toegekend aan veel duurdere hotels.
Opgelet: een annulatieverzekering en/of reisverzekering is optioneel en moet apart worden aangevraagd.

Duiken:

We duiken met Dive Systems Malta (+356 2131 9123) als duikbasis, gelegen in Sliema dichtbij het hotel.
Eerste duikdag: zondag 11/10. Laatste duikdag vrijdag 16/10 omdat de terugvlucht op zaterdag 17/10 pas in de latere namiddag is... 6 mogelijke duikdagen dus, met typisch 2 duiken per dag, maar allicht zullen sommigen een rustdag wllen inlassen... dus 10 of 12 duiken (het 10-duiken pakket kost 320EUR volgens de website van het duikcentrum, incl. mono-flessen met perslucht en lood).
De duiken zelf, en eventuele extra's voor de duiken (vb. nitrox, D12 dubbelsets), worden door iedereen individueel afgerekend in het duikcentrum op het einde van de vakantie.
Interessant om weten voor wie DAN-lid is... je krijgt dan 1 duik gratis...
De duikspullen blijven in het duikcentrum, we worden iedere dag met busjes en/of jeeps van de duikbasis naar de duikstekken gebracht en we kunnen dan als we dat willen "begeleid duiken", ttz. een instructeur van de duikbasis kan onderwater de weg wijzen naar de leukste plekjes of onderwaterleven zodat we het maximum uit iedere duik kunnen halen. Wie vrij wil rondzwemmen met zijn/haar buddy kan dat uiteraard ook.
Normaal gezien doen we 2 duiken per dag, we vertrekken tegen 8u45 aan de duikbasis en afhankelijk van de locatie zijn we tegen 15u terug en de rest van de dag is dan volledig vrij.

Goed om weten: de flessen zijn klassieke stalen 15liter- of 18liter-flessen met één enkele kraan met DIN-aansluiting!
Eventueel kunnen voor de periode van de duiktrip voor wie wil stalen D12-dubbelsets worden besteld, daarvoor rekent het duikcentrum 5EUR extra aan per dag en per set, en die sets moeten ruim op voorhand worden besteld.
Nitrox (EAN32) moet ook op voorhand worden aangevraagd en kost 5EUR extra per flesvulling (12/15/18liter, en dus 10EUR voor dubbelsets).
Opm. ivm nitrox: standaard kunnen voor de 2de duik van de dag de flessen alleen maar worden opgetopt, indien nodig, met gewone perslucht.
Wie ook voor de 2de duik met dezelfde nitrox wil duiken moet -mits afspraak met het duikcentrum- een extra/nieuwe fles nitrox reserveren. Voor de D12's betekent dit dan uiteraard telkens een extra kost van 5EUR per set.

Opmerking: het duikcentrum biedt ook de mogelijkheid om speciale duiken te maken naar v.b. Gozo en Comino, ter extra betaling (ongeveer 25EUR per persoon). Deze duiken kunnen ter plaatse besproken worden.

Wat moet NIET mee van gerief ? de fles uiteraard niet, en ook het lood niet (wel de loodgordel zelf).

Wat moet WEL mee van gerief ? ... al de rest van openwater duikspullen (watertemperatuur ongeveer 23C, dus zelfs warmer dan hartje zomer in Zeeland), en uw persoonlijke papieren zoals logboekje, duikboekje, NELOS/CMAS-lidkaart, eventueel DAN-lidkaart.

Print ook deze Customer Registration Form af en breng die netjes ingevuld mee naar Malta.

En dit waren uiteindelijk de duiken/duikstekken die we deden met Carlos/Carlito, Scott McGrath, Nathalie Sjöström, Sergey Markov, Alejandro Bustillo en Martin Bru:
MA 12/10 Cirkewwa Tugboat Rozi (11)
Cirkewwa Patrol Boat P29 (9)
DI 13/10 Um El Faroud, Wied iz-Zurrieq (2x, 6)
WO 14/10 Blue Hole & Azure Window (25)
Inland Sea & Tunnel (26)
DO 15/10 Latern Point (B, Q)
Cominotto Reef (B, R)
Cirkewwa Madonna (N, 10)
VR 16/10 Exiles tugboat 2 (nr.101)

Prijs ?

In totaal komt dit voor het 10-duiken duikpakket, en de vluchten en de logies+ontbijt op ongeveer 900 EUR.
Eten 's middags en 's avonds wordt ter plaatse (zelf) geregeld. En de duiken zelf worden individueel apart afgerekend.

Eventueel is er de mogelijkheid om wat langer te blijven (Neckermann heeft via Air Malta ook vluchten op woensdag en vrijdag), en dat moet uiteraard heel goed vooraf worden gevraagd aan en afgesproken met de touroperator!

Inschrijven:

Wat algemene andere info:


Last update: May 6 12:55 ? Luc Dupas