Lidgelden Torpedo

Torpedo lidgeld (en leren duiken): wat/hoe... de lidgelden voor 2024

 Lid worden van onze duikschool (en ook leren duiken of vervolmaken): wat en hoe... "an offer you cannot resist"...:
 • Komen proberen kan! Je moet uiteraard niet gelijk van het allereerste moment beslissen of je lid wordt (en betalen).
  Je mag volledig vrijblijvend, en gratis, de eerste 3 zwembadsessies als "probeersessies" en duikinitiatie en en kennismaking met de club meedoen!
  Wij zorgen zelf voor alle nodige materiaal voor deze initiaties maar als je zelf al wat basisuitrusting (bril, snorkel, vinnen, eventueel zelfs loodgordel) hebt mag je dat gerust meebrengen.

 • Wat krijg je als lid van de club: we trainen iedere dinsdagavond in het zwembad van Kessel-Lo (om 20u45 bijeenkomst in de inkomhal, zwembadsessie zelf duurt tot 22u30) en alle zwembadlessen incl. inkom en gebruik van het groot materiaal (d.i. flessen, trimvest, ontspanners) zitten in het lidgeld vervat. Het ABC-materiaal (duikbril, loodgordel, zwemvinnen, snorkel) voor gebruik in het zwembad is persoonlijk materiaal en dien je zelf aan te schaffen.
  Er zit ook een verzekering in (via de federatie), en die geldt zowel tijdens de zwembadlessen als tijdens de buitenduiken. Je geniet van clubsponsoring (o.a. de betaling van het eventuele duikgeld van bepaalde duikstekken tijdens clubduiken) tijdens verschillende clubactiviteiten. De begeleiding tijdens alle buitenduiken zit er in, en tenslotte uiteraard ook de aansluiting bij BEFOS, de Belgische federatie en CMAS, en het 3-maandelijks tijdschrift van de federatie.
  Bij het behalen van je eerste brevet in de club dien je zelf alleen maar het homologatiegeld te betalen dat verschuldigd is aan de NELOS, de rest van je duikopleiding binnen de club is volledig gratis.

 • Je kan aansluiten vanaf de leeftijd van 15 jaar,
 • Je moet zorgen dat je medisch geschikt bevonden bent,
 • Het administratief jaar qua lidmaatschap loopt van 1 januari tot 31 december, met bijhorend jaarlijks lidgeld,
 • Als je lid wordt tussen 1 januari en 31 augustus betaal je het lidgeld voor een volledig jaar.
  Als je pas aansluit tussen 1 september en 31 december betaal je iets meer maar je bent dan gelijk lid, en verzekerd, tot het einde van het volgende volledige kalenderjaar,

 • Financiële tip: bij/via sommige mutualiteiten kan je mits je een formulier laat invullen door onze secretaris een bepaald bedrag van je lidgeld terugkrijgen ! Zeker de moeite om eens navraag te doen bij je eigen mutualiteit. Vb. CM, FSMB

 • Privacy-verklaring/policy ivm de verwerving en verwerking van de persoonsgebonden gegevens eigen aan het lidmaatschap van de club

Opmerkingen:

 • Je kan ook aansluiten als "tweede lid" als je al in orde bent met medische keuring en verzekering door v.b. reeds als normaal lid ingeschreven te zijn in een andere NELOS-club en in dat geval betaal je uiteraard geen tweede keer voor het NELOS-lidmaatschap.
  Opmerking: in voorkomend geval van problemen/accidenten moet je uiteraard aankloppen bij je eigen verzekering via je 1ste club.
 • De mensen die als beginnend duiker voor de eerste keer lid worden van NELOS moeten een NELOS-documententas (met inhoud) kopen, en de NELOS verwacht ook gelijk al het homologatiegeld voor het 1ste brevet (ongeveer 130EUR) dat we rechtstreeks doorstorten naar NELOS.

Torpedo lidgeld 2024 (en de rest van 2023)...

Te betalen op rekening 734-3442078-42 (IBAN BE77 7343 4420 7842) van Torpedo vzw, Eendebroekstraat 65, 3012 Leuven.
Vergeet ook niet jaarlijks je medisch strookje én je duikboekje door de arts te laten invullen/afstempelen.

Hernieuwingen van het jaarlijkse lidmaatschap dienen vóór eind januari te gebeuren.

 • Gewone lidmaatschap van 1 januari tot 31 december = 135 EUR

 • 1ste aansluiting bij de club en bij de NELOS, als kandidaat-duiker = ons gewone lidmaatschap, plus de NELOS-documententas, plus de NELOS prepaid-kost voor het ganse 1*D-traject via "DIVES".
  Voor dat 1*D-traject rekent de NELOS in 2024 130 EUR homologatiekost aan en dat geld storten we integraal door naar de NELOS.
  Tesamen wordt dat dan 135+40+130=305 EUR als je als nieuw lid en kandidaat-1*D aansluit na 01/01/2024, en 175+40+130=345 EUR als je nog vóór 31/12/2023 aansluit.

Opmerkingen: