www.torpedo.be

contact: info@torpedo.be
Ditjes en Datjes over Diepzeeduiken

Diepzeeduiken is onze sport. Eigenlijk is de naam zelf niet helemaal juist gekozen, want als sportduiker duiken wij zelden veel dieper dan -40 meter en de diepste punten in de oceaan liggen rond de 11.000 meter (Marianentrog)...

De engelse naam Scubadiver is een veel juistere omschrijving van onze sport. SCUBA is de afkorting van Self-Contained Underwater Breathing Apparatus, en dat toestel is de kern van onze onderwateruitrusting: een fles met gewone ademlucht onder druk, en een mechanische drukreduceerder of ontspanner oftewel ademautomaat. Hiermee kunnen wij vrij rondzwemmen en ademen, als een vis tussen de andere vissen, en heerlijk genieten van de rust en de schoonheid onder water.

 Had je wat vragen over duiken ? Wil je het ook eens komen proberen en een duikinitiatie krijgen, en misschien nadien effectief effectief leren duiken ? Aarzel niet, neem contact op met een enthousiaste duik(st)er, of onze bestuursleden.
Of kom gewoon eens kennismaken met onze Duikschool TORPEDO op onze wekelijkse trainingsavond op dinsdag van 20u45 (samenkomst in de inkomhal) tot 22u30 in het stedelijk zwembad te Kessel-Lo (Stadionlaan 4).
(opgelet: tijdens de vakantiemaanden duiken we iedere dinsdagavond in open water, dus niet in het zwembad. We herbeginnen met de zwembadlessen en -trainingen op de eerste dinsdag van september.)

Onze duikschool TORPEDO bestaat reeds meer dan 50 jaar (opgericht 30/08/1969, in 2004 bestonden en vierden we ons 35 jaar bestaan met een bezoek aan NEMO33 om daar 35m aan te tikken...), en dat zijn jaren geweest met vele duizenden en duizenden toffe en vooral veilige duiken in clubverband. We hebben het geluk gehad in die voorbije periode slechts één enkel licht (met volledig herstel nadien) duikongeval te hebben gehad bij één van onze leden. Maar we weten dat we - net zoals andere goede duikclubs/scholen - het geluk toch wel een handje geholpen hebben door een goede opleiding en training van onze leden. We volgen voor zowel onze opleidingen en brevettensysteem als wat betreft de duiken en de veiligheid hierbij de Gedragscode en de richtlijnen van de overkoepelende CMAS/NELOS federaties.
PS Onze naam, en ons logo, heeft niks met duikboot-torpedo's of zo te maken maar komt van de wetenschappelijke naam van de sidderrog (torpedo)... en vandaar ook zowel die sidderrog als bliksemschicht in ons logo...

De CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) is een wereldwijde federatie voor onderwatersporten, opgericht in 1959 bij het ontstaan van de duiksport in zijn huidige vorm, onder impuls van de wereldvermaarde Cdt. Jacques-Yves Cousteau. De BEFOS (BElgische Federatie voor Onderwateronderzoek en Sport) is één van de stichtende leden van de CMAS. NELOS is de Vlaamse (nederlandstalige) tak/liga van BEFOS. De CMAS/NELOS clubs werken volgens de richtlijnen van deze federaties, op een zeer professionele maar niet-commerciële manier (en dat voel je gelijk in je geldbeugel...). Onze instructeurs zijn zeer gemotiveerde en degelijk opgeleide vrijwilligers. Deze niet-commerciële aanpak staat garant voor een degelijke maar toch kamaraadschappelijke opvang van, en omgang met, onze leden, en dit zowel tijdens de opleidingsperiode als tijdens het verdere clubleven.


ZOMAAR...